Tête de la course…

Wees de kop van de “course”, niet de staart 

 

De laatstejaars van het Miniemeninstituut uit Leuven en het Sint-Franciscusinstituut uit Melle hebben besloten om samen te werken en een nieuw project te starten, namelijk Tête de la Course. Dit is een Franse uitdrukking die voor "kop van de race" staat. Misschien klinkt deze term je bekend in de oren, want men gebruikt hem in de wereld van het cyclisme. 

De titel van het project is tweezijdig: het is enerzijds een project dat we hebben opgestart in de marge van het wereldkampioenschap wielrennen (een fietstocht, een enquête op Vlaams niveau en een enquête op Europees niveau) en anderzijds geeft het project ons de kans om onze verantwoordelijkheid op te nemen en onze competenties te tonen.  

 

Het doel van het project is om de leerlingen van Secretariaat-talen (International Project Management en de afdeling Communicatie en Talen) de kans te geven om al de competenties die ze de twee laatste jaren hebben verworven te verwerken in een project. We tonen hiermee duidelijk onze ambitie om aan de spits van de koers te rijden en niet het peloton te sluiten.

 Tête de la Course is ook een fietstocht. Leerlingen van beide scholen vertrekken met de fiets naar Puurs en dit is precies halverwege tussen Melle en Leuven: het ligt even ver van beide schoolpoorten. Het parcours is door de leerlingen zelf getekend. Samen met een selfmade logo op de rug (fluohesje) fietsen de leerlingen over de Vlaamse wegen op 11 mei 2021. Hopelijk zal de zon ons vergezellen! 

 

Het project zal ondersteund worden door de steden Leuven en Melle maar zal ook door privé-initiatieven gesponsord worden. Indien u ons ook wilt steunen met een sponsoring bent u altijd van harte welkom. Op onze website kunt u meer informatie vinden over de aanvraag van de sponsoring. 

 

Het project moet gezond en vooral coronaproof zijn.  De tocht zal plaatsvinden in bubbels van vier en heel onze samenwerking verliep in online vergaderingen die ondersteund werden door Microsoft Teams.